mandag 27. oktober 2008

2007 - busstur til Taizé

Grytidlig på St Hans reiste jeg sammen me Gunvor Vollund til Moss. Der ble vi med den 2 etasjers bussen som kom fra Oslo med resten av den norske gruppen ( de fleste ung). Nester stopp var i Gøteborg der en stor gruppe ungdommer kom på. Vi var igang med vår lange tur til Taiz´i Burgund i Sør-Frankrike. Etter ferden Helsingborg/Helsinør gikk det gret gjennom Danmark med tydelig ettermiddagstrafikk rundt København. Så på vei til neste ferge som skulle føre oss til Tyskaldt motorveier begynte det å ryke svart fra motoren. En "disel-dyse" var ødelagt. Etter masse mobilbruk var beskjeden: Søndag er det meste stengt og de redningsbiler/sjåfører som kunne hatt vakt var i streik. Å hjelpe oss ville våre streikebryteri! Kontakt med tysk Mercedes forklarte at vi kunne kjøre sakte ( minus en sylinder) til et et veksted i Hanburg. (Men vi skulle jo ikke dit!) Der ventet de på oss midt på natten, men vi pasasjerer bare sov videre.
Neste dag gikk det greit sydover, - til det virkelig begynte å spy ut røyk igjen. Et diselrør hadde ikke tålt reparasjonen, og sprutet disel uover en varm motor. Flere timer venting i grøftekanten før vi fikk hjelp.Det var varmt, men klimaanlegget virket ikke uten at motoren gikk. Derfor måtte vi ut av bussen. Flere var vakter lang motorveien der bilenne føk forbi i 110 - 140km/t.

Sjåførene våre drakk vann og ringte og maste.



Gunvor slapper av på den lille snippen av en grøftekand der vi kunne være.
































Da vi kjørte videre ble det mest å sove til vi kom fem til Taizé vel 12 timer forsinket kl 02 om natten. Men etter frokost hadde vi tidebønn og nattverd på terrassen utenfor retaurantenb der vi spiste. Her er reiselederen Ulla.

Neste morgen, etter morgenbønnen i kirken (den første av tre tidebønner daglig). ble det frokost: En baguete med smør og marmelade og kaffe med melk. Man blir faktisk mett .


En liten vandring rundt i den lille landsbyen. Den gamle kirken som ble brukt av brødrene den første tiden, flere vakre partier og blomstrende detaljer:



Bror Bruna overtar nå mye av kontakten med skandinavia, etter at bror Johan (som er svensk)har hatt det ansvaret i mange år.


Retreat på Tomasgården høsten 2008

Helt i begynnelsen av september var en del av oss fra arbeidsgruppen i Stillhet i byen på en retreat på Tomasgården. Tomasgården ligger helt inne ved svenskegrensen øst for Halden. Det ligger vakkert til inne i skogen ved et lite vann. Den lille sittegruppen i "stillhetens hus", det huset vi bor i, har et stort vindu ut mot vannet. Mer om Tomasgåden finner du her: http://www.sandomstiftelsen.no/Tomasg/index.htm

Kapelletligger der rett ved siden av. Det er lite men akkurat med plass til alle gjestene og husfolket (vårt Vertskap).



Gunvor, Sølve og Oddbjørg
meg, Dag, Ragnhild og Turid
Detalj fra bordet på rommet mitt.