fredag 25. mars 2011

Lasagne med Carl Johan-sopp (Stein-sopp).


Soppen brunes godt i panne
Fine strimler av gulerot, løk (purreløk), persillerot og selerirot freses langsomt i smør.
Tilsett mel og lag hvit saus av det hele.
Tilsett salt, pepper og reven muskappnøtt.
Ta i den stekte soppen
Fylles lagvis mellom lasagne-platene i f.eks en brødførm.
Stekes i ca. 20 min. I 200 grader.
Gratineres de siste 5 minuttene med ost.
Serveres med en frisk salat.



Oppskriften hørte jeg på svensk radio tidlig en morge. Carl Johan-sopp er det svenske navnet på det vi i Norge kaller Steinsopp. Kantarell ble også anbefalt. Selv brukte jeg en blanding av chapinone og østerssopp. 

En kjempedeilig salat

Morten har laget en video om å lage en fantastisk salat med avokado, egg og stekt asparges. Video: