tirsdag 20. september 2011

Scons

Scones
Ingredienser
Porsjoner: 4
Halver gjerne oppskriften til en porsjon til frokost for to.

9 dl hvetemel (Bytt gjerne med fint sammalt og bytt ut 1 dl med havregryn)
1 1/2 ss bakepulver
1 ts sukker
1 ts salt
100 g smør e. margarin, i biter
4 dl kulturmelk
Tilberedningstid: Maks 20 min
Vanskelighetsgrad:Middels
Slik gjør du
Bland mel, bakepulver, sukker, salt og smør til en smuldredeig i en bolle eller mikser. Tilsett kulturmelken og arbeid raskt sammen til en deig. Del deigen i 4. Trykk hvert deigemne ut til runde kaker, ca 18 cm i diameter. Legg brødene på to stekeplater med bakepapir (to brød på hver plate). Skjær et dypt kryss i hvert brød.
 
Stek midt i ovnen på 250°C i ca 12 minutter. La brødene avkjøles på rist før de brytes i biter og serveres.