mandag 20. juli 2009

KORSVEI 2009

Nå er Korsvei 2009 gjennomført. Festivalen på Dyrsku i Seljord samlet flere enn noen gang - nesten 3000. Det ble nesten litt mange. Det ble vanskelig å finne igjen kjentfolk. Men en fantastisk opplevelse med det fulle sirkusteltet der gudstjenester og morgen og kveldsbønn samt andre arrangement ble gjennomført. Alle, også vi som bodde utenfor teltleiren, spiste i telt-tunene. Dette ga en god intergrering i og felleskap med ade andre deltakerne.

Særlig hyggelig var det at Ingolf også var med denne gangen.

Deserten på festkvelden lørdag

Bibeltimene til Ylva Eggehorn satte jeg selv mest pris på. talte Hun om den oppstandne Kristus, som ikke stilte seg opp med lyskastere for å proklamere begynnelsen til en ny verdensreligion, men sto på stranden og stekte fisk til sine sultne venner. Hvordan følger man etter en slik mann? Det ble noen fine samtaler under treet i Den stille hagen med henn i sentrum for en stor flokk tilhørere.

Shane Claibornes bibeltime: Johannes` disipler kommer og spør Jesus om han er Messias. Jesus svarer med å peke på alt som skjer i kjølvannet av ham: Blinde ser, og lamme går, spedalske renses, og døve hører, døde står opp, og evangeliet forkynnes for fattige.
Kan vi bruke samme metode om noen spør om vi er kristne? Spurte Claiborne. Er det barmhjertighetsgjerninger vi som kristne er kjent for rundt omkring? Claiborne henviste til en undersøkelse fra USA hvor ikke-kristne ble bedt om å karakterisere kristne. De tre karakteristikkene som scoret høyest var anti-homo, fordømmende, hyklere. ”Vi har et aldri så lite imageproblem” sa Claiborne ironisk, før han fortsatte med å inspirere til et liv i tjeneste for vår neste.
Lørdagens Balubagikk med masse gøy i fult regnvår. Små og store festivalfolk løp, danset, gjøglet, solgte og kjøpte, lekte lo - og på to timer hadde de loppet hverandre for mer enn en halv million kroner til de to solidaritetsprosjektene på Korsvei 2009. Prosjektene vi skranglet penger inn til, var trosfrihet for Chin-folket i Burma og treplanting i Ghana til beste for klodens klima og lokalbefolkningen.Les mer om prosjektene. Prosjektene vi skranglet penger inn til, var trosfrihet for Chin-folket i Burma og treplanting i Ghana til beste for klodens klima og lokalbefolkningen.


Selv måtte jeg betale noen småjenter for å få bli fotografert sammen med denne vakre damen.

Flere bilder tatt av Lars Verket finnes her: http://korsvei2009.peregrinus.no/