onsdag 1. januar 2014

Godt nytt år 2014

Hei alle venner og følgere. Først og fremst vil jeg ønske dere et riktig godt nytt år. I stedet for en julehilsen, Seder jeg også i år en nyttårshilsen med en liten oppsummering og noen tanker.

Dette har for meg vært et rolig år uten de store reisene eller andre begivenheter av særlig karakter. Jeg har fått være utrolig frisk, men kjenner ofte på at jeg nok ikke har det overskudd og de ressurser jeg gjerne ville hatt. Da er det bare å ta hensyn til dette og leve livet så bra og aktivt som jeg makter.

Tassen er jo blitt en god partner i livet. Hver morgen starter vi med en tur så snart vi er våkne. Han våkner nok litt fortere og kan mase mye for å få oss avgårde. Men nå de siste ukene med regn og sterk vind, har det faktisk hent at han har stoppet i døråpningen og nektet å bevege seg ut. Etter litt god-snakk blir han med, men forter seg hjem så fort vi har gjort det obligatoriske.

Eller har året forsatt med ukentlig engasjement i datagruppen i Ranvik eldresenter. Fra tidligere år å ha medført masse undervisning i tekst-behandlingens ulike muligheter til mer og mer bruk av data til å søke opplysninger på Internett, bestille turer, bruke nettbank, dele bilder etc. Eldre brukere innser mer og mer at de er  helt avhengig av et data-verktøy i sitt daglige liv. - Nå går Skatteetaten, NAV og leger/apotek over til primært å kommunisere på nettet. Nå får flere smarttelefoner og nettbrett som de boltrer seg me, og vil lære i utnytte. Vi som underviser må bare forsøke å følge med.

Ellers har det i år igjen vært noen fine dager med Korsvei-festival i Seljord. Mens vi i fjor fullstendig regnet bort, hadde vi i år noen fantastisk fine og varme dager. Det var hyggelige måltider og samtaler i de ulike tunene i teltleiren. Fine samlinger såvel i teltet i den stille hagen (med morgen- og kveldsbønn) og i sirkusteltet med de store samlingene.

















Jeg har i år også hatt gleden av å delta i to grupper som samles jevnlig for å lese bibelen, meditere litt over den og så dele det en synes en får uten noen diskusjon. Kun til hverandres oppmuntring og glede. Det har vært noen fantastisk givende kvelder.

På min fødselsdag i juni overrasket barna mine meg med en fantastisk presang, en dugnad med det jeg hadde behov for. Mer om dette finnes her: Fødselsdagsgave

De to yngste barnebarna mine vokser og utvikler seg og er verdens beste venner. Nå nærmer de seg raskt 2 år. Er det rart at jeg smelter?

Julen har her vært god og fredelig. Nå drar det seg raskt til ny  og vanlig aktivitet.
Jeg ønsker dere alle et velsignet og fredelig nytt år.

Gisle