torsdag 3. januar 2013

Godt nytt år.

Først og fremst vil jeg hilse et godt nytt år til mine lesere.
I år ble det ikke noen julehilsen fra meg. Skjønner det ikke jeg, men jeg synes alltid desember forsvinner som en røk. Sender heller denne nyttårshilsenen med en liten oppsummering og noen tanker.

2012 ble et år uten de lange turene. Jeg savner nok både det og de varme periodene som mykner en het inn i sjelen. Var imidlertid med på noen fine dager på Korsvei-forum på Haugtun  skole i Fredrikstad. Utrolig nok var det noen ganske varme dager. Sammen med ca 150 gode venner ble det en viktig opplevelse. Gjennom en slags "praktisk åndelighet" fordypet vi oss i temaet å leve enklere gjennom hvordan vi forvalter vår tid, våre midler og våre gaver.

Sommeren ellers var det en del oppgaver med Bryggekapellet i Sandefjord. Til tross for mye kjølig vær og lite folk som vandret på brygga, var besøket omtrent som vanlig (Rundt 1700 i sommersesongen).

Året ga også mulighet for to utvidede helger med retreat. Den ene var sammen med en gruppe fra Sandefjord på Sandom i Vågå. Den andre på Aarholt-tunet her i Stokke. Det var rundt "mindfulnes" og kosthold. Spennende.

En weekend i høst var Morten og jeg turister i Skagen i Danmark. En dag i Nordsøen Oceanarium og en dag i Aalborg Zoo. Hyggelig tur med fine opplevelser, gode måltider og og lange pratestunder med min sønn.

Nå i begynnelsen av desember var jeg to dager på Alternativmessen i Lillestrøm. Jeg sto på Areopagos sin stand. Det var spennende og givende å komme i samtale med mange mennesker som har negative erfaringer med kirke og kristendom, men er veldig åpne og søkende på et spirituelt nivå. Se mer her:


Men det flotteste som er skjedd i år er nok å få enda to barnebarn (William og Mia). Nå har jeg altså fem barnebarn. Utrolig.

Veldig hyggelig er det også at kontakten med barna mine er blitt bedre etter flere år med større avstand til flere av dem. Tur med Maria og lille Mia ut til brenningene ved Folehavna er beskrevet her: . Juleavslutning en tidlig morgen med Ninas Ludvig i kor med klassen sin var gøy. Jeg husker også med glede lørdagskos med Marias Henrik og "fot-boble-bad" innkjøpt billig på loppemarked.

Dette året toppet seg med julegrøt hos meg julaften formiddag med barn og barnebarn, ekskone (Elisabeth og hennes nye mann Terje. Det var kjempehyggelig. Det er første gang jeg har vært her en jul på de siste 15 årene. Måtte derfor finne fram juleduker og noe pynt.

Noen refleksjoner:
Et helt år med Tassen har gitt meg mye glede. Aldri før har jeg sett så mange fine soloppganger. Det virker som om det her i Vestfold ofte er klarere morgener når solen står opp, enn senere på formiddagene. - Noen fine morgener med en flammende dyprød horisont, med en glitrende morgenstjerne og en tynn skalk av månen over.  Så passerer stille en stor flokk kråker på vei mot sitt dags-opphold ut ved sjøen.

For noen uker siden så jeg på svensk TV et intervju med en endre kvinnelig kunstner. Hun hadde hatt noen turbulenser i sitt liv og nå mistet flere av sine nærmeste. Hun svarte at hun nå enda en gang holdt på "å vende et blad" i sitt liv. Hun var spendt på hva det ville inneholde.

Jeg festet meg ved det uttrykket. Tenker at det er godt. Det er stadig nye muligheter. Ofte er de ukjente før vi "vender badet" og åpner oss for neste fase i livet. - En del av livet er tilbakelagt og skal forbli der når vi bla videre.

Jeg føler nok at jeg er nettopp der hvor "et blad vendes" igjen.  Det er spennende!

Godt nytt år til dere alle!