fredag 7. desember 2012

Alternativmessen

Sist helg var jeg på Alternativmessen i Lillestrøm. Jeg sto på Areopagos sin stand. Areopagos er en kristen organisasjon som arbeider med religionsdialog, samtidsreligiøsitet kristen spiritualitet - og å vise nestekjærlighet gjennom bistandsprosjekter. De arbeider i Norge, Danmark og Kina, og er til stede for å lytte og lære av andre søkende og delta i samtaler og med forbønn og velsignelse. 

Jeg gikk litt rundt på messen og trakk inn inntrykk og lærte. Mye var fremmed og andeledes , men mye var også fint og spennende. Det fine var å se hvor mange som var der for å gi mennesker hjelp, jobbe for jordens og skaperverket, dyrene og alt livs videre gode eksistensmuligheter. 

Vi fikk mange spennende og givende samtaler. Flere av dem jeg snakket med hadde vonde og trange erfaringer fra kontakten med kirken. Samtidig var disse veldig åpne og spørrende i forhold til en kirke som lytter og er åpen. Det var flott å kjenne den åpne interesse som mange hadde i denne sammenhengen. Det virket som foks åpne søking etter impulser og hjelp gjorde at de også var spesielt åpne for samtaler med oss. Fint var det også å kunne be for noen og velsigne dem.