tirsdag 7. desember 2010

Rask vintersuppe med linser

Da det bare snødde og jeg hadde måket mer enn jeg egentlig likte, fant jeg ut at jeg ville lage en lettvint varm suppe til middag. Den ble virkelig god. Jeg tok utgangspunkt i røde linser som jeg hadde i skapet. Disse er nesten en type små bønner eller belgfrukter som er svært lettkokte. De er stappfulle av verdifulle proteiner og kan derfor erstatte kjøtt el.l. Røde linser får en kjøpt i innvandrerbutikker og i Meny.

Ingredienser:

  • Røde linser - 3 ss
  • en halv løk
  • en gulerot
  • en buljongterning
  • en dl pasta
Hakk løken og fres den i litt olje. Ta i de røde linsene og ca. 4 dl. vann + buljongterningen. Begynn å koke
Skjær guleroten i små terninger. La disse og pastaen koke med i suppen. Det hele er ferdig etter knapt 20 min.

Dette blir en god vegetarisk suppe. Den kan gjerne suppleres med noe grønt f.eks. persille eller annet kryddergrønt, en potet i terninger og eventtuelt rester av pølse eller kylling.